Curs d’història : 800 anys després de la batalla de Muret (1213)

Benvolguts,

Els propers dijous 2, 9 i 16 de maig tindrà lloc un nou curset d’història organitzat per Òmnium Cultural Terrassa en col•laboració amb el Centre d’Estudis Històrics i el Centre Cultural.

En aquesta ocasió, s’aprofita la coincidència que enguany s’acompleix el vuitè centenari de la batalla de Muret (1213), episodi que va representar la fi del somni occità dels catalans. La derrota de les tropes de Pere el Catòlic a Muret, i la mort del rei en batalla en defensa dels seus vassalls que havien protegit càtars o que eren càtars, ha passat a l’imaginari col•lectiu de moltes generacions de catalans.

Aquesta efemèride és el punt de partida perquè proposem un curset, a càrrec de bons especialistes i alhora bons divulgadors, que serveixi tant per presentar un estat de la qüestió sobre els càtars com també per oferir les noves interpretacions i recerques que han aparegut en els darrers anys.

El curset (gratuït per als estudiants, jubilats i socis d’Òmnium i del CEHT; la inscripció per al públic tindrà un cost de 5 euros) constarà de tres sessions que es desenvoluparan al Centre Cultural (Rambla d’Ègara, 340. Terrassa):

2 de maig: Els càtars, una veu silenciada, a càrrec d’Antoni Dalmau, autor de diversos estudis i novel•les sobre els bons homes, i expresident de la Diputació de Barcelona

9 de maig: La batalla de Muret, a càrrec de F. Xavier Hernàndez Cardona, autor de la Història Militar de Catalunya i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials

16 de maig: Montsegur i els mites càtars, a càrrec de Xavier Escura, especialista en obres d’assaig històric sobre els càtars i actualment regidor de Cultura de Sant Cugat

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic terrassa o bé al telèfon 651 915 296

Com a epíleg del curset, dijous 23 de maig tindrà lloc el concert La veu concertada, de Lídia Pujol, del qual us informarem oportunament.

triptic curs muret.pdf

Quant a IndependentistesTerrassa

Independentistes de Terrassa
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.